Vrijwilliger in de kijker: Daniel is coördinator bij Buurtbuik

We interviewen vrijwilliger Daniel in dit artikel

Vrijwilliger in de kijker: Daniel is coördinator bij Buurtbuik

Naast zijn baan als Legal Counsel International Investments bij Bouwinvest is Daniel sinds kort ook vrijwilliger bij Buurtbuik West. Via Deedmob kwam hij in contact met de charitatieve instelling en nam hij deel aan de missie tegen voedselverspilling!

Wat hielden je taken in?

"Bij Buurtbuik kun je 's ochtends met een bakfiets rondrijden om etensresten op te halen bij supermarkten en restaurants of 's middags samen met een coördinator en vrijwilligers eten bereiden. Ik heb beide gedaan!"

Wat vond je van je ervaring als vrijwilliger?

"Ik vond het echt leuk! Ik had te maken met een vriendelijke groep mensen. Ik realiseerde me ook dat het een tweesnijdend zwaard was: samen voorkwamen we voedselverspilling en zorgden we ervoor dat de buurt bij elkaar kwam voor een lekkere maaltijd."

Wat zal je volgende 'doen' zijn?

"Toen ik laatst bij Buurtbuik was, werd ik gevraagd om coördinator te worden! Het lijkt me dus superleuk om regelmatig betrokken te kunnen zijn bij dit fantastische goede doel."

https://youtu.be/xOOlutmgJc4

Over Buurtbuik

BuurtBuik strijdt tegen voedselverspilling door voedseloverschotten van restaurants, supermarkten en groenteboeren op te halen en te delen met buurtbewoners.

Zo maken we samen een betere buurt: we brengen buurtbewoners bij elkaar, helpen elkaar een handje en strijden tegen voedselverspilling.

Some highlights of 5 years at Deedmob

Geen items gevonden.