Charity Challenge: Ondernemers zetten zich in voor het goede doel

Lees meer over de Charity Challenge!

Charity Challenge: Ondernemers zetten zich in voor het goede doel
rico den burger en zijn team

In 2018 was het 10 jaar geleden dat online marketingcoach Rico den Burger zijn eigen bureau RdB Communicatie oprichtte. Vanaf het eerste jaar heeft hij zich met RdB Communicatie ingezet voor het goede doel.

Nadat het RdB team vorig jaar groeide van 1 naar 3 coaches, besloot Rico samen met Caroline Recter en Marit van Dongen de inzet voor goede doelen uit te breiden. Het resultaat is de 'Charity Challenge': een "dag voor het goede doel" waarbij vier goede doelen gratis online marketingadvies op maat krijgen.

Eind 2018 werd een aantal organisaties uitgenodigd om hun digitale problemen voor te leggen aan Rico, Caroline en Marit. Tijdens de aansluitende workshop rond de thema's social media, SEO, advertentiecampagnes, contentstrategieën en customer journey werden vier goede doelen zo intensief geholpen met een hands on oplossing.

Volgens Rico was het eerste evenement een echt succes en ook de resultaten van de workshops overtroffen zijn eigen verwachtingen in positieve zin.

"Alle oplossingen waren een schot in de roos," zegt Rico. "Elk goed doel was verrast en vereerd om deel uit te maken van de uitdaging."

Een van de goede doelen die meedeed was Amsta De Raak, een verzorgingstehuis voor ouderen in Amsterdam dat zelf rekent op de hulp van zo'n 500 vrijwilligers. Rico en zijn team hielpen hen met het opzetten van een digitaal aanmeldformulier voor vrijwilligers.

Een groep mensen zit aan een tafel voor een televisieDescription automatisch gegenereerd

Rico vertelde ons ook over het gebrek aan structuur waarmee liefdadigheidsorganisaties vaak te kampen hebben. "Het is moeilijk omdat deze organisaties vaak veel ideeën en activiteiten hebben. Dit maakt het erg moeilijk om te focussen op wat ze doen, vooral op het gebied van marketing."

Volgens Rico mag tijdgebrek geen excuus zijn om anderen te helpen. Zijn voorbeeld bevestigt dat zelfs met een fulltime baan het mogelijk is om je tijd en vaardigheden bij te dragen. "We hebben het allemaal druk, vooral millennials, dus we moeten de tijd vinden voor goede doelen, binnen onze groepen en vrienden," zei Rico. "Vind de tijd om iets goeds te doen binnen je werk of studie."

Voor Rico, Caroline en Marit smaakte de Charity Challenge naar meer. Na het succesvolle eerste evenement, besloten ze snel nieuwe workshops op te zetten. Natuurlijk met het doel om zoveel mogelijk goede doelen te helpen!


Some highlights of 5 years at Deedmob

Geen items gevonden.