3 tips voor het schrijven van een goede vacature-advertentie

3 tips voor het schrijven van een goede vacature

3 tips voor het schrijven van een goede vacature-advertentie

Nieuwe vrijwilligers aan boord krijgen is een opwindende maar ook uitdagende taak. Hoe zorg je ervoor dat een vrijwilliger op je vacature klikt? Op basis van een analyse van onze gegevens hebben we de volgende drie tips voor het schrijven van een aantrekkelijke vacaturetekst.

1) Schrijf een interessante titel

Een eerste indruk is belangrijk. Iedereen weet dat. Gebruik daarom je titel om in een paar woorden te beschrijven wat de taak van de vrijwilliger zal zijn. Maak de titel niet langer dan 6 woorden of 40 tekens, aangezien slechts een deel van de tekst in het functieoverzicht zal worden weergegeven.  

Wél doen

✅ Geef duidelijk aan wat de rol of activiteit van de vrijwilliger zal zijn (bv. "Evenementencoördinator in het daklozencentrum" of "Helpen bij het ontwikkelen van een marketingstrategie")

✅ Daarnaast zou u ook een of twee woorden kunnen toevoegen over het doel van het vrijwilligerswerk (bijvoorbeeld "Doneer bloed en red levens!")

Vermijd

❌ Gebruik vage of eenwoordige titels (bv. "vrijwilliger", "coördinator" of "medewerker")

❌ Zet een datum in de titel - als de activiteit tijdens een feestdag valt, zet die dan tussen haakjes

❌ Gelieve de naam van het goede doel te benadrukken - deze zal reeds onder de titel geplaatst worden

2) Kies een aantrekkelijke foto

Voordat je op zoek gaat naar beeldmateriaal, bedenk waar je organisatie voor staat en wat het onderwerp van de vacature is. De juiste foto's zijn een uitstekende representatie van je organisatie en zullen de aandacht van vrijwilligers trekken.

Als je geen kwaliteitsbeelden van vorige evenementen kunt vinden, zoek dan naar een geschikte foto op deze websites: unsplash.com of pexels.com.

Wél doen

✅ Foto's die het doel van de organisatie of activiteit uitdrukken

✅ Lachende mensen en teamfoto's

Vermijd

❌ Gebruik van een logo of tekst als omslagfoto

❌ Kies voor lage beeldkwaliteit of irrelevante foto's. Goede afbeeldingen die duidelijk laten zien waar de activiteit over gaat, kunnen echter moeilijk te vinden zijn. In plaats daarvan kunt u het doel laten zien (bijv. omgeving, kinderen, enz.)

❌ Gebruik dezelfde afbeelding voor elke vacature

3) Schrijf een duidelijke activiteitsbeschrijving

Gefeliciteerd, je hebt nu de aandacht van de vrijwilliger getrokken! Nu hoef je alleen nog maar aan te geven wat je van de vrijwilliger verwacht. De beschrijving moet zowel een overzicht van de daad/rol bevatten als de kenmerken die je van een vrijwilliger verwacht. Probeer het binnen 5 tot 8 regels te houden.

Deze structuur is gemakkelijk te volgen:

1. De details

Leg meer in detail uit wat de rol, activiteit of gebeurtenis inhoudt. (Op zoek naar ... om A te doen) (Activiteiten omvatten B... )

2. Enthousiasmeer

Hoe vrijwilligers een verschil zullen maken in de wereld door zich aan te melden en mee te doen. (Voordelen zijn C, D en E..., Je draagt bij aan een dag die nooit vergeten zal worden door F...)

3. Beschrijf je ideale vrijwilliger

Het is goed om gedetailleerd uit te leggen wat u in vrijwilligers zoekt. Zorg ervoor dat u duidelijk maakt wat deze kenmerken zijn. (Je moet beschikbaar zijn tijdens... Ervaring met kinderen is een must) .... 

Vermijd

❌ Te veel in detail treden over de organisatie - daar is de organisatiepagina voor bedoeld. Lange lappen tekst schrikken mensen af.

❌ Gebruik een enkele zin als beschrijving


Some highlights of 5 years at Deedmob

Geen items gevonden.